SLIM

investeren in leren en ontwikkelen

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD


Na de eerste schok van de coronacrisis richten steeds meer bedrijven hun pijlen op de toekomst. Niet bij de pakken neerzitten, maar vooruitdenken; deze gekke tijd gebruiken om te reflecteren en de organisatie – juist nu - toekomstproof maken. De ontwikkeling van je bedrijf en de ontwikkeling van medewerkers gaan hand in hand. Dan rijst al snel de vraag: sluiten de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers nog aan bij de uitgezette koers? Het komend jaar stelt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opnieuw de SLIM-subsidie ter beschikking: een zeer interessante cofinanciering voor leren en ontwikkelen. In maart opent het volgende subsidievenster. Dat klinkt nog ver weg, maar juist nu is het moment om te onderzoeken of SLIM ook voor jouw bedrijf interessant is. In dit artikel ik je uit waarom.


SLIM… HOE ZAT ’T OOK ALWEER?

Begin 2020 introduceerde Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid SLIM: de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In MKB-ondernemingen. De naam zegt het al: de regeling maakt het jou als werkgever makkelijker om te investeren in de ontwikkeling van jouw belangrijkste kapitaal: medewerkers. Er heerst nog weleens verwarring over waarvoor je de SLIM-subsidie mag gebruiken. SLIM is niet bedoeld voor cursussen, trainingen en opleidingen. Waarvoor dan wel? Voor verbeteringen die ervoor zorgen dat jouw personeel zich – nu en in de nabije toekomst - kan blijven ontwikkelen op de werkvloer. Concreet kun je dan denken aan: • het laten doorlichten van je bedrijf en het opstellen van een opleidings- of ontwikkelplan. • het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor medewerkers. • (ondersteuning bij) de implementatie van een methode die werknemers stimuleert om kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.


Ik vind het mooi om te zien dat bedrijven – mede dankzij de SLIM subsidie – echt stevige stappen kunnen maken op het gebied van leren en ontwikkelen.


LESSONS LEARNED

De eerste twee tijdvakken van SLIM liggen inmiddels achter ons. Het afgelopen jaar hebben we verschillende MKB-ondernemers geholpen bij SLIM-gerelateerde trajecten. Een voorbeeld.

Een innovatieve MKB-ondernemer klopte bij ons aan. Zijn bedrijf was de laatste jaren flink gegroeid en hij had nog stevige ambities. Maar hij twijfelde over de kennis en vaardigheden van zijn team. Konden medewerkers meegroeien en meebewegen? We zijn gestart met een goed gesprek met de ondernemer. Kop koffie erbij en sparren over zijn ambities. Waar wil hij staan over een paar jaar? Wat wil hij bereiken? Hoe ziet zijn organisatie er straks uit? Over welke vaardigheden moeten medewerkers in de toekomst beschikken? Met behulp van testen en assessments hebben we vervolgens de drijfveren, vaardigheden en het ontwikkelpotentieel van zijn huidige personeelsbestand in kaart gebracht. Zie het als een 0-meting. Inmiddels heeft elke medewerker een individueel ontwikkelplan: een routekaart voor zijn ontwikkeling de komende jaren. Ook de ondernemer heeft een plan: een overzicht van thema’s waarmee hij met zijn team aan de slag gaat. De plannen helpen hem om organisatieontwikkeling en de ontwikkeling van medewerkers op elkaar uit te lijnen: samen op gelijke koers.

Ik vind het mooi om te zien dat bedrijven – mede dankzij de SLIM subsidie – echt stevige stappen kunnen maken op het gebied van leren en ontwikkelen. Bedenk: als een volledig project € 8000,- kost en je hebt recht op 80% subsidie, dan hoef je zelf ‘maar’ € 1600,- investeren. Houd er wel rekening mee dat je de voorfinanciering zelf moet doen.

TIJDVAKKEN

Je kunt van 2 t/m 31 maart 2021 SLIM aanvragen.

SUBSIDIABELE KOSTEN

Minimaal € 5.000,- en maximaal € 24.999,- per aanvraag.

SUBSIDIE-PERCENTAGE

60% voor organisaties met 51 tot 250 FTE; 80% voor ondernemingen met minder dan 50 FTE.

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD

Het komend jaar wordt de SLIM-subsidie wegens succes geprolongeerd: vanaf 2 maart kun je jouw initiatief indienen bij het Ministerie van SZW. Als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf, raad ik je aan om niet te lang te wachten met de voorbereidingen. Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie moet je namelijk best een stevig plan indienen. Als de aanvragen het subsidieplafond (15 miljoen in maart) overstijgen, bepaalt het ministerie op basis van willekeurige volgorde wie wordt toegelaten. Vervolgens wordt je activiteitenplan grondig bestudeerd. Daarbij kan het zijn dat je gevraagd wordt naar een persoonlijke toelichting.

THAELES HELPT JE OP WEG

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: “die subsidie klinkt interessant, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.” Of: “Ik heb concrete ontwikkelplannen, maar hoe passen deze in SLIM?” Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag om je ontwikkelvraag scherp te krijgen en deze goed te formuleren. Bel of mail me gerust. Ook als je meer wilt weten over de SLIM-subsidie in zijn algemeenheid.


YVONNE SANDERS

T. 06-43 79 59 03 E. yvonne.sanders@thaeles.nl


DE NIEUWSTE UITGAVE VAN DIT EZINE IN JE MAILBOX?

VOND JE DIT ARTIKEL INTERESSANT? DEEL HET!