Een loopbaan-APK

voor iedereen?

COLUMN


Het grote aantal aanvragen voor een individueel, door de overheid gesubsidieerd ontwikkeladvies (alleen al 22.000 in september van dit jaar) bevestigen een beeld dat ik al langer heb: er bestaat niet alleen een grote behoefte onder werknemers om eens stil te staan bij de eigen ontwikkeling, er is ook sprake van nogal wat achterstallig onderhoud op loopbaangebied. Onze auto brengen we elk jaar naar de garage voor een APK en het machinepark op het werk wordt periodiek gecontroleerd en gesmeerd. Maar zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst je loopbaan of ontwikkeling eens kritisch tegen het licht gehouden?

Het afgelopen jaar hebben we bijna 100 mensen geholpen met een ontwikkeladvies. Door de coronacrisis zijn de behoefte én de noodzaak om naar ontwikkeling en toekomstperspectief te kijken alleen maar toegenomen. Op 1 december aanstaande komen weer 50.000 nieuwe, gesubsidieerde ontwikkeladviezen beschikbaar. Een mooi presentje van de overheid voor werkend Nederland. Maar gaat deze nieuwe tranche onze kijk op leren en ontwikkelen fundamenteel veranderen? Daar is meer voor nodig! Onder deze grote vraag schuilt namelijk een structureel probleem: we – individuen en organisaties – investeren onvoldoende in het wendbaar maken en blijven in een steeds veranderende markt. Het heeft simpelweg niet onze aandacht.

VAST IN PATRONEN

Veel werknemers zitten onbewust gevangen in vaste patronen: een ok-baan, de verplichting van een hypotheek, een leven dat eigenlijk best goed is… En als ook de werkgever niet expliciet werk maakt van ontwikkeling, gaat alles gewoon zijn gangetje… Geen reden tot zorgen, totdat uitval door ziekte of werkloosheid dreigen.


Veel werknemers zitten onbewust gevangen in vaste patronen: een ok-baan, de verplichting van een hypotheek, een leven dat eigenlijk best goed is…


MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Wat dat betreft kunnen we wat leren van onze Zuiderburen waar aandacht voor inzetbaarheid wordt gezien als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. In België krijgen werknemers een loopbaanvoucher waarmee ze periodiek – kosteloos – een loopbaanprofessional kunnen inschakelen. In de lijn van ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ lijkt nu ook Nederland in beweging te komen: branchevereniging OVAL houdt een vurig pleidooi voor de realisatie van een loopbaanwinkel. Iedere werknemer kan via deze loopbaanwinkel, elke vier of vijf jaar, een deskundig loopbaan- of ontwikkeladvies aanvragen. Laagdrempelig en kosteloos. Het is mijn inziens een initiatief dat prima aansluit bij de aanbevelingen van commissie Borstlap over de toekomst van de arbeidsmarkt.

LIEVER VANDAAG DAN MORGEN

Wat mij betreft komt die loopbaanwinkel er liever vandaag dan morgen. En volgens mij kan dat ook. Want we zijn in Nederland gezegend met een deskundig en fijnmazig netwerk van loopbaanprofessionals. Een stevige basis om achterstallig onderhoud snel weg te werken en leren en ontwikkelen in ieders agenda te krijgen. Tot het zover is, gaan we aan de slag met de volgende 50.000 ontwikkeladviezen: een mooie lakmoesproef.


ROB HÜSKENS

T. 06-14383113 E. rob.huskens@thaeles.nl

DE NIEUWSTE UITGAVE VAN DIT EZINE IN JE MAILBOX?

VOND JE DIT ARTIKEL INTERESSANT? DEEL HET!