De battle van de

Young Professional

HOE TOMELOZE AMBITIE LEIDT TOT STRESS


Je bent jong (tussen de 20 en de 30) en bekleedt nu een professionele functie in een echte organisatie, waarschijnlijk je eerste of tweede job. Doei flierefluiten, het echte grote-mensenleven is begonnen. Hallo, young professional!

Kun je je nog herinneren hoe je in deze baan stapte? Gedreven door ambitie, vol goede moed, energie en – vooruit – een beetje bravoure, klaar om carrière te maken? ‘Ready and set’ om met jouw vernieuwende ideeën, inzichten en verse kennis een ‘schop’ te geven tegen de gevestigde orde en te laten zien wat je in je mars hebt? En… waar sta je nu? Uit recent onderzoek van ArboNed blijkt dat steeds meer young professionals vastlopen in die eerste jaren na hun afstuderen. De oorzaak? Stress. Herkenbaar? Je bent niet de enige!


Uit het onderzoek van ArboNed blijkt dat in 2016 ruim 100.000 werkende jongeren zijn uitgevallen door gezondheidsklachten. Wat blijkt? In meer dan 50% van de gevallen zijn stress of stress-gerelateerde factoren de boosdoener. Maar hoe kan dat toch, dat uitgerekend jongeren – nog fris op de arbeidsmarkt en met een conditie van een paard – zo vatbaar zijn voor stress?


"Maar dan komt de reality check: in feite ben je net afgestudeerd en heb je ondanks de nodige kennis en vaardigheden nauwelijks ervaring.

De kans dat jouw omgeving je nog als een rooky ziet, is best groot."


Volgens Tommy Knigge, toegepast psycholoog en adviseur bij Thaeles, kan het antwoord gevonden worden in drie psychologische basisbehoeften die wij als mens van nature hebben: verbondenheid, competentie en autonomie.

Verbondenheid

DE BEHOEFTE OM GEACCEPTEERD EN GEWAARDEERD TE WORDEN

“Het reilen en zeilen van organisaties ligt tamelijk vast in geschreven en ongeschreven regels, in normen en waarden. Hieruit worden bepaalde verwachtingen geboren die mensen binnen de organisaties van elkaar hebben, dus ook van young professionals. Vanuit de behoefte aan verbondenheid, wil je als young professional ‘erbij horen’, ofwel geaccepteerd en gewaardeerd worden door je collega’s en leidinggevenden. En in de zoektocht naar die bevestiging, ben je al snel geneigd om een stap extra te zetten. En nog een. En nog een. En daar ligt een valkuil. Want in jouw drive, loop je het risico jezelf voorbij te hollen en jouw eigen drijfveren, normen en waarden (lees: je eigen identiteit) uit het oog te verliezen. Dat kost bakken met energie.”

Competentie

DE BEHOEFTE OM TOEGEVOEGDE WAARDE TE LEVEREN

“Vanuit de behoefte aan competentie popel je om jouw nieuwe inzichten en creatieve ideeën direct toe te passen. Wellicht heb je het idee dat je ‘speciaal’ bent, omdat je op jouw leeftijd al een goede functie bekleedt. Maar dan komt de reality check: in feite ben je net afgestudeerd en heb je ondanks de nodige kennis en vaardigheden nauwelijks ervaring. De kans dat jouw omgeving je nog als een rooky ziet, is best groot. Het kan zijn dat je daardoor aan jezelf gaat twijfelen: Ben ik wel goed genoeg? Wat voeg ik nou eigenlijk toe aan de organisatie? Het gevoel dat je (nog) weinig tot geen toegevoegde waarde hebt voor de organisatie, kan best frustrerend zijn. En ook dat kost energie. is frustrerend en kost daarmee energie.”

Autonomie

DE BEHOEFTE OM JE EIGEN BESLISSINGEN TE NEMEN

“Autonomie is het gevoel dat je zelf beslissingen kunt nemen. En dat is soms verrekte lastig, zeker in een organisatie met heersende waarden en normen, en in een situatie waarin je soms aan jezelf twijfelt. Een gevolg zou kunnen zijn dat je je dan maar conformeert naar de maatstaven van de organisatie en de mensen die er werken. Dat druist rechtstreeks in tegen het gevoel van autonomie. En guess what…? Ook dat kost je energie.”


The sky is the limit

UITDAGEND PROGRAMMA VOOR YOUNG PROFESSIONALS

Kortom: de drie psychologische factoren – behoefte aan verbondenheid, competentie en autonomie – kunnen zorgen voor stress onder young professionals. De volgende vraag is dan: hoe leer je hiermee omgaan, zodanig dat je je drive en ambitie behoudt en niet dreigt uit te vallen? Speciaal voor young professionals die zich herkennen in bovengenoemd fenomeen, heeft Thaeles een uitdagend programma ontwikkeld, genaamd ‘The Sky is the Limit!’.


Op basis van individuele coachmomenten creëer je als Young Professional dat moment voor jezelf en ga je aan de slag met o.a. de volgende thema’s:

  1. Ontwikkel je eigen identiteit (persoonlijke ontwikkeling).
  2. Hoe ga je om met verwachtingen binnen organisaties? (persoonlijk ondernemer- en eigenaarschap).
  3. Werk en privé in balans (stressmanagement).

MEER WETEN OVER DE COACHING VAN YOUNG PROFESSIONALS?

Wil je meer hierover weten en met ons bekijken waar we het accent in jouw ontwikkeling als Young Professional kunnen leggen? Neem dan contact op.


TOMMY KNIGGE

T. 06-38 15 01 98

E. tommy.knigge@thaeles.nl


YVA VISSCHER

T. 06-38 15 01 97

E. yva.visscher@thaeles.nl


JOEP SIMONS

T. 06-81 41 83 12

E. joep.simons@thaeles.nl


DE NIEUWSTE UITGAVE VAN DIT EZINE IN JE MAILBOX?

VOND JE DIT ARTIKEL INTERESSANT? DEEL HET!