Wijzer in werk & ontwikkeling

Het is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat Rob Hüskens en Henk Lamers naar de Kamer van Koophandel stapten en Thaeles oprichtten. Na jaren van ervaring in de verschillende facetten van het HR-vak, lonkte een nieuw avontuur: een eigen onderneming. Anno 2019 is Thaeles uitgegroeid tot een sterke HR-businesspartner actief op het snijvlak van mens, werk, ontwikkeling en verandering.

Voor je ligt het eerste online magazine van Thaeles, getiteld 'Wijzer in Werk & Ontwikkeling'. Met dit magazine houden de professionals van Thaeles je een paar keer per jaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.


“We kennen de ontwikkelingen in de branche als onze broekzak.

Het is natuurlijk zonde om die kennis voor onszelf te houden. Daarom willen we kennis delen.


HR BUSINESS PARTNER

Rob en Henk merken dat veel opdrachtgevers Thaeles vooral kennen van één specifieke dienst. Rob: “Ze kennen ons als outplacementbureau, als loopbaanadviseur of als trainingsbureau. Dit klopt natuurlijk, maar ten dele. We zijn enorm gegroeid de afgelopen jaren – zowel in omvang als in kennis en ervaring – maar hebben dit nooit van de daken geschreeuwd. Noem ’t de Zuid-Nederlandse bescheidenheid, maar het zit gewoon niet zo in ons. We zijn meer van de inhoud, dan van de mooie verhaaltjes. Maar het is natuurlijk niet goed dat we niet laten zien wie we zijn en wat we kunnen.”


Helder. Maar wie of wat is Thaeles dan anno 2019? “We mogen ons inmiddels met recht een HR-businesspartner noemen” vervolgt Henk. “Houden ons bezig met vraagstukken op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit & verzuim en, ja, ook op het gebied van loopbaanontwikkeling en outplacement. Kortom: we zijn actief op het snijvlak van mens, werk, ontwikkeling en verandering. Op dit snijvlak werken we aan nieuw perspectief; een perspectief dat passend is voor organisaties en medewerkers.”


“Ons team - 24 man sterk – bestaat uit adviseurs, coaches, trainers, arbeidsdeskundigen en psychologen”, vult Rob aan. “We bieden een verfrissende maar ook nuchtere kijk op het functioneren, inzetbaar en betrokken blijven van medewerkers binnen functies, teams en organisaties. En we zijn deskundige sparringpartners die soms ook met een kritische blik de verandering en ontwikkeling van organisaties, teams en individuen begeleiden en stimuleren.”

UNIEK

Wat Thaeles uniek maakt? “Tja, dat moet je", begint Rob, "eigenlijk onze opdrachtgevers vragen. Wat we vaak horen, is dat ze het fijn vinden dat we tegelijkertijd groot en klein zijn.” Henk: “Voor onze opdrachtgevers is Thaeles een solide partner: groot genoeg om een breed scala aan (complexe) vraagstukken gedegen in te vullen, van strategisch advies tot gewoon – voeten in de modder – aanpakken. Tegelijkertijd zijn we ook klein genoeg om persoonlijk en flexibel samen te werken. We hebben geen batterij aan accountmanagers en projectmanagers. Opdrachtgevers en zelfs prospects kunnen gewoon rechtstreeks schakelen met een adviseur. Kijk, dan kiezen we toch weer voor de inhoud.”

KENNIS DELEN

De slogan van Thaeles luidt 'Wijzer in werk & ontwikkeling'. Die slogan wil Thaeles ook waarmaken. Rob: “We kennen de ontwikkelingen in de branche als onze broekzak. Het is natuurlijk zonde om die kennis voor onszelf te houden. Daarom willen we onze kennis delen. Bijvoorbeeld via dit magazine, dat vanaf nu periodiek verschijnt, maar ook met aansprekende blogs op onze vernieuwde website, geschreven door eigen medewerkers, door praktische tips en links naar interessante artikelen in de media te delen op LinkedIn en door regelmatig inspirerende kennissessies te organiseren.”


Nog meer kennis? Er staat toch al zoveel op het web? “Klopt, vervolgt Henk, “maar we zien dat HR-professionals en ondernemers hierdoor door de bomen het bos niet meer zien. Je wordt tegenwoordig doodgegooid met nieuwe hypes en trends (of ontwikkelingen die als zodanig worden gepresenteerd, vaak oude wijn in nieuwe zakken) en wetten en regelingen veranderen zo ontzettend snel… Als Thaeles willen we ook daarin een wegwijzer zijn. Door – met een nuchtere en kritische houding en met oog voor kwaliteit – nieuws te duiden en door te filteren wat echt belangrijk is.”


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Thaeles? Of wil je meer weten over het bedrijf en de mensen? Kijk dan even op onze website.

MEER WETEN OVER THAELES?

Neem contact met ons op. We komen graag een keer langs om u meer te vertellen over werk & ontwikkeling.


ROB HÜSKENS

T. 06-14 38 31 13

E. rob.huskens@thaeles.nl


HENK LAMERS

T. 06-14 38 31 08

E. henk.lamers@thaeles.nl


DE NIEUWSTE UITGAVE VAN DIT EZINE IN JE MAILBOX?

VOND JE DIT ARTIKEL INTERESSANT? DEEL HET!